lørdag 29. september 2007

Litt om oss i Quilte Stua

Denne gangen tenkte vi at dere skulle få bli litt bedre kjent med oss
som jobber i Kathrines Quilte Stue.

Vi tenke det var hyggelig at dere får se fjesene våre. Slik at dere vet hvem dere snakker med på telefon, eller sender en mail til...så blir vi litt bedre kjent.


KathrineKathrine er jo Kathrines Quilte Stue.

"Jeg har verdens beste jobb" sier Kathrine. "Jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag"! Å få møte så mange koselige mennesker, få jobbe med vakre stoffer og farger, se nydelige lappetepper hver eneste dag....hva mer kan man ønske seg?!

Hun er samboer og har en sønn, August på 20 måneder, og bor like ved Quilte Stua på Briskeby. Kathrine er glad i å gå tur i Marka og på fjellet. Hun koser seg også ved sjøen. Kathrine er utrolig glad i Frankrike, etter å ha studert der i nesten 3 år. Hennes favoritt steder er Paris og Provence.

"Koser meg når jeg kan synke dypt i en stol med en kopp te, og ta med meg et interiørblad, mine favoritter de svenske og danske bladene med litt landlig stil,... eller fine kokebøker" sier Kathrine.

Hun er veldig glad i god mat og vin,og hun koser seg sammen med gode venner.Kathrine har en forkjærlighet for gamle ting, og hun elsker å gå på loppemarkeder og antikkmarkeder. Hun er veldig glad i den gustavianske stilen og franske landstilen.

På den kreative siden er Kathrine spesielt glad i å sy lappetepper. Stoffene hun bruker bør ha det litt nostalgiske uttrykket, veldig gjerne blomster, ruter og striper. Hun har alltid vært glad i å sy, både for hånd og på maskin!
HeidiHeidi er gift har to barn, en hund og bor i Bærum. Hun er glad i lange turer med hunden, sol, sommer og båtliv. Heidi er også veldig glad i å reise.

På den kreative siden er Heidi glad i duse "japanere", beige og offwhite stoffer, rosestoffer og blomstrete stoffer. Hun putter nesten alltid litt stitchery inn i arbeidene sine, og pynter dem også gjerne med blonder, perler og knapper.

Du treffer henne i Quilte Stua to - tre dager i uken. Alltid sprudlende og klar til å hjelpe. Hun er rette person dersom du vil "dresse" opp teppene dine.JanickeJanicke er gift og har tre aktive barn og bor i Bærum. Hun er veldig glad å gå i fjellet og er lykkelig når hun kan være på hytta med symaskinen og fjellstøvlene. Hun leser mye, men er spesielt glad i krim bøker.

Janicke er veldig glad i de klare fargene. Hun har et godt håndlag med håndquilting og bruker også my tid på broderi.

Du treffer henne i Quilte Stua to dager i uken, hun er sømteknisk dyktig og har alltid gode råd å komme med. Hun ruller også alle de fantastiske stoffsnurrene i butikken.


Cecilie

Cecilie er lillesøsteren til Kathrine.
Hun bor i Oslo på Frogner, like ved Kathrine.

Cecilie tilbringer mye av tiden i Asia, hvor hun designer sine egne smykker.
Hun er veldig glad i å reise, og har reist mye rundt i Asia de siste 10 årene.

Cecilie liker best å jobbe med stoffer av ulike strukturer.... Stoffene må skape bevegelse ved bruk. Hun benytter alt fra finere kvalitet til grov lin, men hun har en forkjærlighet til de japanske stoffene.

Cecilie jobber i butikken mye i helger og kurskvelder.


ElinElin bor i "sydens Norge" ; Duken på Nøtterøy, med mannen og sine to barn på 23 år og 19 år.

På den kreative siden er det lappesøm som gjelder for Elin, ” Finnes det noe annet enn lappesømmen vår da???” Hun syr, stitcher og koser seg masse, og skulle hun ha litt tid til overs – ja, da syr hun litt til.

Elin har et kjempekoselig kontor i "skogen" i Kikutveien i Tønsberg, med utsyn til en liten rådyr-familie som rusler forbi rett som det er.

Jobben hennes består i fakturering og utsending av månedens blokker. Utsendelse av det som kommer inn av bestillingar. Hun svare på mail og har noe stoff-skjæring til månedens blokk og nyhetsstoffklubben, samt forefallende kotorarbeide.Bente
Bente er gift og har to voksne barn og en hund. Hun er utemenneske ,og er på tur i skog og mark hele året ”ut på tur aldri sur”. Bente er glad i å lese bøker og koser seg gjerne med en god krimbok under et lappeteppe.

På den kreative siden er Bente glad i tradisjonelle quilteblokker og alt japansk.
Hun syr mye bruksting, duker, vesker og alt som det kan puttes noe oppi. Bente har en forkjærlighet for håndsøm og er veldig dyktig på dette.

Bente lager sine egne kursmodeller, disse er flotte å se på, og de er utstilt i Quilte Stua. Hun er en av våre dyktige kursholdere som også kan være å treffe i butikken.

KathrineKathrine er født i Bærum - eldste av fire søstre. oppvokst i Balestrand, men har nå flyttet tilbake til Bærum. Hun er glad i å reise, spesielt på rene opplevelsesferier og er glad i frilufts liv. Hun er også interessert i data og jobber litt med film og bilde.

På den kreative siden har Kathrine alltid vært aktiv. Hun er flink med farger og har hele tiden ett hekletøy eller et broderi i nærheten. Kathrine lager helst julegavene selv fremfor å kjøpe dem, ting skal være personlig. Etter å ha vært i Quilte Stua en stund har hun nå meldt seg på nybegynner kurs i Lappesøm.YvonneYvonne er gift har to aktive småbarn og bor i bydel Nordstrand. Hun er glad i turer i skog og mark, men trives også i stillhet med en god bok eller et interørblad.

Yvonne syr lappetepper, bruksting og litt bunadssøm. Stoffene bør være av den nostalgiske typen, men også med innslag av litt reprodukjsoner og ikke minst linstoffer. Hun er glad i både maskinsøm og håndsøm.

Yvonne er også ansvarlig for Quilte Stuas blogg. Hun skriver og tar bilder til denne i nært samarbeid med Kathrine. Hun kan også være å treffe i Quilte Stua på dagtid og på enkelte kurskvelder.
Dette var litt om oss som dere finner i Kathrines Quilte Stue.
Vi ønsker alle velkommen på besøk både i Quilte Stua på Briskeby i Oslo og på
bloggen vår!


For our international readers:

In this post we would like you to get to know us a little better.....

#1 Kathrine - our founder and manager, always ready to accomodate your requests.

"Love what I do...." Kathrines says. "It's the best job in the world! Meeting all these wonderful people and working with all the beatiful fabrics, colors and quilts".

She lives with her partner and their 20 months old son. Kathrine enjoys long hikes, but also sharing good meals and wine with her friends.

After studying in France for three years she has developed a strong liking for country interiors and old furniture. Her favourite parts of France is Paris and Provence.....

#2 Heidi - works in the shop three days a week. Her style is light colours and she likes to "dress up" her quilts with stitchery, buttons or lace....

#3 Janicke - works part time in the shop. She uses bright colours in her work, and she also enjoys quilting by hand and embroidering...

#4 Cecilie - Kathrines little sister, works part time in the shop. She wants the fabric to make movement... To accomplish this she uses fabrics with different kinds of textures, her favorites are Japanese fabrics.

#5 Elin - she ships our BOMs and makes sure you get your orders. Her sparetime she spends sewing, and sewing, and if there is any time left she sews a little more....

#6 Bente - works part time for the shop and is our inhouse quilt teacher. She uses a lot of classic quiltblocks in her works, and she has a love for Japanese fabrics..

#7 Kathrine H - works part time in the shop. She is now planning to take a beginner's class, though she has alway done some kind of crafting like embroidering...

#8 Yvonne - works part time in the shop, and writes this blog together with Kathrine (#1). She enjoys using vintage and repro fabrics in her work, and mixes it with linen or similar fabrics.....

Our world revolves around the love for quilting and fabrics. We all have different aproaches toward this passion, but we complete each other and we see this as an advantage....

We wish you all a wonderful and creative week.....

7 kommentarer:

Anne Ida sa...

God søndag! Takk for introduksjonen! Tror jeg kjenner igjen noen ansikter fra mine turer innom Quiltestua :o) Spennende å se om jeg klarer å feste et navn til ansiktet jeg møter neste gang jeg kommer innom - blir nok ikke så lenge til :o)

Tilonino sa...

Så kjekt å bli litt bedre kjent med dere. Veldig kjekt at dere har fått dere en blogg.

toneab sa...

Så kjekt at dere har blogg! Fikk en gang en gave som var kjøpt hos dere, men selv har jeg aldri vært i butikken. Denne gang var det vesten som HEIDI har på seg som fenget min interesse.......den må da være laget i NUNO-filting? Flott iallefall!

Mia sa...

Hei Kathrine! Takk for koselig hilsen i bloggen min. Visst var det trivelig å hilse på deg, og jeg kommer nok igjen, for jeg kan ikke sy uten å ha noen av de deilige stoffene fra Quilte Stuen din med. Jeg er veldig fornøyd med de søte rosestoffene jeg kjøpte sist, og dermed fikk mitt tidligere påbegynte sekskantteppe komme opp fra dvalen... og nå vokser den sakte men sikkert.

Klarafina sa...

Så koselig å få se og lese om dere i Quilte Stua. De fristende bildene fra butikken gjør at jeg stikker innom med det første for en aldri så liten handel.
Ha en fin dag!
Berit K

STEINKJERRINGA sa...

Hei Kathrine!
Endelig har jeg funnet siden din. Jeg sitter her og lar tankene fly. Her i Vesterålen har snøen kommet, men jeg hører at den lar vente på seg hos dere. Det var så koselig sist jeg var innom butikken (i november i fjor) at lille August våknet, og jeg fikk se ham. Jeg syr og syr, men gruer til monteringen. Nå skal jeg ha en ukes permisjon fra lærerjobben fordi jeg mistet min mor torsdag. Det er fint å ha denne interessen når det butter imot. Kanskje jeg greier å sy noe nytt til jul. Forrige helg solgte jeg et dobbelt sengeteppe i burgunder/rust og gult/beige, så nå er jeg "rik"...
Klem fra nordnorske Gudrun

lilian sa...

Hej på Er allasammans!

Jag är en svensk lapphexa,som bara vill vara "med".
En längre tid så har jag bara ägnat mig åt skrivelse,men nu kliar det rejält i fingrarna.Jag ska snart börja sy ett lapptäcke till mitt barbarn Moa 3 år.Kram på Er från Lilian Javaid i Gbg